Agenda

18 juli 2024
barbecue
 
5 september 2024
Eerste repetitie van seizoen
 
Klik hier voor de volledige agenda
Home - Dirigent - Kennismaken - Contact - Jubileum - Stukjes - Login
Stephan Havelaar

Per 1 oktober 2006 heeft Stephan Havelaar de dirigentstaf overgenomen van Fred de Vries. Hieronder volgt zijn levensbeschrijving

Ooit heel ver in het verleden werd ik geboren in het plaatsje Leerbroek dat zo klein is dat je het zelfs met een vergrootglas nauwelijks op de kaart kan vinden. Eigenlijk weet ik dit maar van horen zeggen. Toen ik twee was verhuisden we naar het lommerrijke Bilthoven waar ik grote broer werd van eerst een meisje en later een jongen zodat we wel baat hadden bij dat ruime huis aangezien ik al drie broers en drie zussen had (heb).

Samen met ongeveer 40 muziekinstrumenten groeiden we op. Het gevoel voor muziek is dus niet enkel aangeboren. Voor drie van de negen kinderen heeft de muziek in grote mate de toekomst bepaald: Mijn zeven jaar oudere broer Anton en mijn zeven jaar jongere broer Rocco doorliepen evenals ik het conservatorium. Bij mij bestond deze scholing uit vier jaren de studierichting schoolmuziek en twee jaar piano. Pas later studeerde ik zang en studeerde in 2001 af.

Mijn kop toen al geruime tijd boven water houdend middels het geven van pianolessen en het leiden van koren breidde ik verder uit. Nog in dat jaar ontmoette ik Linda Rodenburg die zich vanaf 2003 Linda Havelaar Rodenburg mag noemen. In dat zelfde jaar kochten wij een fraaie hoekwoning in het dorpje Biddinghuizen. Intussen zijn er ook drie koters bij gekomen.

Het leven in de polder is me alleen maar meegevallen en zou ik iedereen aanraden, ware het niet dat elke lezer van deze tekst er waarschijnlijk toch al woont. Met name het zeilen en surfen op het veluwemeer bevalt prima alsook het fietsen skaten en zwemmen, waar dan ook in de buurt of wat verder weg. Het belangrijkste is mijn passie voor turnen en (het liefst met een tentje) kanoŽn. Gelukkig is het weer soms wat minder goed want ik hou ook veel van lezen en muziek maken.

Mij huidige beroepspraktijk bestaat uit het leiden van andere koren en het geven van pianoles en zangles, en zelf zingen; hetzij in groepsverband (voornamelijk in het enige professionele koor dat het noorden van het land rijk is capella Frisiae) hetzij in soloverband (Bachcantates, oratiria en lichte muziekoptredens mijzelf meestal pianobegeleidend).


Heeft u al een lot of loten van de vriendenloterij en speelt u niet mee voor een goed doel? Dan kunt u uw loten koppelen aan Gospelkoor Impact. Klik dan hier, of neem contact op met de vriendenloterij en geef aan dat u uw loten wilt omzetten naar het goede doel met nummer 300193.

Heel erg bedankt!

Jarige(n)
in deze maand

Geen enkele jarige deze maand.
Koek- en sluitlijst
Elke repetitieavond wordt geopend en gesloten door leden (die dat willen). Voor in de pauze wordt er altijd voor koek of iets anders lekkers gezorgd!

20 juni 2024
Maaike
Marka
Jos
Klik hier voor het rooster